Startsiden  |  Om oss  | Kontakt 
  Site  
 
 
 
Startsiden > Ahlulbayt

Hvem er Zainab (fred være med henne)Zainab (fvmh) er datteren til Fatima (fvmh) og barnebarnet til Profeten (måtte Allahs velsignelse være over ham og hans familie).

Av:
 
Zainab er inspirasjonskilde for flere millioner unge jenter. Her på bildet smiler 10 år gamle Khawthar fra Irak. Hun bruker Hijab for å vise at hun ønsker å følge samme fotspor som Zaynab (fvmh).

Det var fire år etter at muslimene hadde fulgt profeten (måtte Allahs velsignelse være over ham og hans familie) og hans familie i flukten (Hijrah) til Medina, da Profetens datter, Fatima (fred være med henne), fødte sin lille datter.
 
Da hennes far, Imam Ali (fred være med ham), så sin datter for første gang var omtrent tre år gammel Imam Hussein (fred være med ham) med ham også. Gutten sa fylt med glede:
 
''Far! Allah har gitt meg en søster!''
Etter å ha hørt disse ordene begynte Imam Ali (fred være med ham) å gråte, og da Hussain (fred være med ham) spurte om hvorfor han gråt svarte hans far at han ville snart vite det. Fatima og Ali (fred være med dem) ga ikke et navn til deres barn. De ventet på at profeten skulle komme tilbake fra en reise så han kunne foreslå et navn.
 
Da det lille jentebarnet ble brakt for profeten, holdt han henne i sitt favn og kysset henne. Engelen Gabriel kom til ham og bar navnet som skulle være for henne, og begynte å gråte. Profeten (måtte Allahs velsignelse være over ham og hans familie) spurte Jibril om hvorfor han gråt og han svarte:
''Allahs profet! Fra tidlig tid i hennes levedager vil denne jenten oppleve tester og lidelser i denne verden. Først vil hun gråte over ditt fravær (fra denne verden), så vil hun bære sorgen over døden til hennes mor, sorgen over døden til hennes far og sorgen over døden til hennes bror, Imam Hassan. Etter alt dette vil hun oppleve prøvelsene i Kerbala og lidelsene i denne ørkenen. Som følge av dette vil hennes hår bli grått og hennes bakside vil bli vendt ned.''
Profeten (måtte Allahs velsignelse være over ham og hans familie) ga henne etter befaling fra Allah navnet Zaynab. Da nyhetene om Zaynabs fødsel nådde Salman al-Farsi, gikk han til Ali (fred være med ham) for å gratulere ham. Istedenfor å se ham glad og frydefull så han Ali (fred være med ham) gråte tårer, og han ble fortalt om hendelsene i Kerbala og lidelsene som Zaynab (fred være med ham) måtte gjennomgå.
 
En dag da Zaynab (fred være med henne) var omtrent fem år gammel hadde hun en merkelig og forferdelig drøm. En voldsom vind reiste i byen og mørknet jorden og himmelen. Den lille jenten gikk her og der, og plutselig fant hun seg selv stukket av grenene til et stort tre. Men vinden var så sterk at den fjernet treet fra roten. Zaynab (fred være med henne) grep tak om en grein, men den brakk. I full panikk grep hun om to kvister, men disse kvistene gikk bort og hun ble forlatt uten noe støtte. Hun våknet opp. Da hun fortalte sin bestefar, profeten, om denne drømmen, gråt han bittert og sa:
''Min datter! Dette treet er meg. Jeg kommer om ikke lenge til å forlate denne verden. Grenene var din far Ali og din mor Fatima al-Zahra, og de to kvistene var dine brødre, Hassan og Hussain. De vil alle forlate denne verden før deg, og du vil lide som følge av deres fravær og deres død.''

Zaynab (fred være med henne) vokste til en høy ung kvinne. Om hennes fysiske utseende er det lite kjent. Da tragedien til Kerbala fant sted, ble hun tvunget til å gå som fange. Det var da noen mennesker bemerket seg at hun var lik en skinnende sol og lik en del av en måne.

Hun viste de beste kjennermerkene til de som oppdro henne. I hennes ærlighet var hun lik umm ul-Mumunin Khadija, hennes bestemor (fred være med henne), i hennes beskjedenhet var hun lik hennes mor Fatima Zahra (fred være med henne), i hennes veltalenhet var hun lik hennes far Ali (fred være med ham), i hennes tålmodighet var hun lik hennes bror Imam al-Hassan (fred være med ham), og modigheten til hennes hjerte var lik Imam Husseins (måtte fred være med ham). Hennes ansikt reflekterte hennes fars ærefrykt og hennes bestefars ærbødighet.

I Medina holdt Zaynab regelmessig møter for kvinner. I disse møtene delte hun bort sin kunnskap og lærte kvinnene om prinsippene til den islamske religionen utledet fra Koranen.I hennes samlinger var det mange som kom. Hennes undervisning var så klar og så veltalende at hun ble kalt for al-Balighah (den veltalende) og Fasihah (den som taler med klarhet).
 
Den dype kunnskapen hun hadde var en av grunnene til at hennes nevø, Imam Zaynul Abidin (fred være med ham), ga henne navnet ''Alimah Ghayr Muallamah, ''hun som har kunnskap uten å ha blitt lært opp.''
 
Zaynab (fred være med ham) var også kjent med kallenavnene Zahidah (den avholdende) og Abidah (den som tilber) på grunn av hennes avholdenhet og gudfryktighet. Hun fant lite interesse i verdslige saker, hun foretrakk alltid velsignelsen i det neste livet fremfor velsignelsen i dette livet. Hun pleide å si at for henne var livet et hvilested. En person hviler i dette hviletstedet for å gå videre på den lange reisen.
 
Ydmykt og med høy moral var Zaynabs hovedmål å streve for å behage Allah og for å oppnå dette holdt hun seg unna enhver handling som kunne være av tvilsom karakter.


Artikler
FUNDAMENTALISME FUNDAMENTALISME

Fundamentalisme er og forblir en global fenomen som både den vestlige og den...

Kort om Islam Kort om Islam

Denne artikelen forklarer kort om viktige begreper i Islam.

Så la det skje…? Så la det skje…?

Jeg slår opp i dagens aviser, og leser om nye og fundamentale angrep på det...

Se opp for pro-israelsk propaganda! Se opp for pro-israelsk propaganda!

Du som er våken for konflikter i verden, og spesielt for den i Midtøsten,...

Livet etter døden Livet etter døden

På Dommens dag vil mennesker bli gjenoppstått i skikkelser som gjenspeiler...

Jødedom – religion og politikk Jødedom – religion og politikk

Ideologier og livssyn; er de av betydning? Kan de trenge inn i menneskene og...Midtøsten Nyheter

 
Falske Mohammed-tegningene
Muhammed-karikaturer trykkes opp på nytt

Det danske Trykkefrihedsselskabet har trykket opp den mest omstridte av...

Jyllands-Posten frifunnet

Vestre Landsret i Århus stadfestet dermed en tidligere dom i en lavere...

FRP trykker de falske tegningene av profet Mohammed (fvmh og hf)

FRP som prøver med falske forhåpninger å overbevise norske borgere at de er et...

FN fordømmer mediers framstilling av islam

I en ny resolusjon fordømmer FNs menneskerettsråd bruken av medier til å...

Dansk karikaturtegner oppfordrer til visning av anti-koranfilm

Den nederlandske høyrepopulisten Geert Wilders får nå støtte fra...

Vatikanet fordømmer trykking av Muhammed-tegninger

Den katolske kirken slutter seg til de muslimske fordømmelsene av danske...

 

 


Fax: +47 22 40 29 61 Email: info@livetsgang.no | support@livetsgang.no. Copyright 2002-2008 LIVETSGANG.NO