Startsiden  |  Om oss  | Kontakt 
  Site  
 
 
 
Startsiden > Ahlulbayt

Bli kjent med det islamske synet på Allah igjennom Imam Alis ordImam Ali (fred være med ham) har forlatt en vakker arv for oss og det er Nahjul Balagha. Denne boken inneholder mange taler og vise ord. Her vektlegges menneskets forhold til Gud, skapelse, ydmykhet, gudfryktighet og andre viktige aspekter ved livet generelt.

Av:
 

Det er en spesiell tale som forteller om Allahs betydning i Islam. Her forsøker Imam Ali (fred være med ham) å gjøre Dhibil al-Yamani kjent med det Islamske synet på Allah igjennom vakre ord og utsagn:

Blant de tingene Imam Ali ibn Abi Talib, lederen til de troende, fred være med ham, har sagt:

’’Dhilib al-Yamani spurte Imam Ali (fred være med ham): ’’Amir al-Mominin (lederen til de troende)! Har du sett din Herre?’’ Imamen, fred være med ham, svarte ham: ’’Hvordan kan jeg tilbe noe jeg ikke kan se?’’ Dhilib spurte: ’’Hvordan så du Ham?’’ Imam Ali (fred være med ham) sa:

’’Dhilib! Ve over deg! Øynene ser Ham ikke igjennom observasjon, men hjertene oppfatter Ham igjennom virkelighetene til den pålitelige troen! Han er kjent for bevisene på Hans eksistens. Han er beskrevet med tegn. Han kan ikke sammenlignes med mennesker og Han kan ikke sanses med sansene. Dhilib! Min Herre er nær alle ting uten å komme i fysisk kontakt med dem! Han er i avstand fra dem uten å være skilt fra dem! Han taler uten å trenge å tenke! Han er manifestert, men ikke på en fysisk måte! Han har strålt fram, men uten å bli sett! Han er skilt (fra ting), men ikke på avstand fra dem! Han er nær, men uten å komme nærmere! Hans vilje er rådende, men uten ønsker og ambisjoner. Han formet, men uten hjelp fra lemmene. Han oppnår (ting) uten bedrag. Han er den uutgrunnelige, men allikevel kan det ikke bli sagt at Han er skjult. Han er stor, men allikevel kan det ikke bli sagt at han er arrogant. Han er praktfull i Sin storhet, men allikevel kan Han ikke beskrives med en bestemt stor størrelse. Han er majestetisk i Sin prakt, men allikevel kan Han ikke bli beskrevet som hardhjertet. Han hører, men det kan ikke bli sagt at Han har et høreorgan. Han ser, men det kan ikke bli sagt at Han har synssansen. Han er den nåderike, men det kan ikke bli sagt at Han lider av svakhet. Han var før alle andre ting. Derfor er det umulig å si at det var en ting før Ham. Han vil være eksisterende etter at alle ting forgår. Derfor er det umulig å si at det vil være noe etter Ham. Han gjennomsyrer alle ting uten å være blandet med dem og uten å være skilt fra dem. Han eksisterer, men dette innebærer ikke at Han ikke eksisterte tidligere. Han handler, men uten tvang. Han bestemmer (ting) uten bevegelse. Det er ikke noe sted som omfatter Ham. Han er ikke begrenset av tid. Beskrivelsene kan ikke definere Ham. Alderdommen har ingen innflytelse på Ham.  Hans eksistens overgikk tiden, Hans nærvær overgikk intetheten og Hans evighet overgikk alle begynnelser. Han var Herre, mens det var ingen herre. Han var Gud før det var noe gud. Han var den allvitende før det var noe kjent. Han var den hørende før det var noe som ble hørt. Ansiktene underkaster seg Hans prakt. Hjertene skjelver av frykt for Ham. Sjelene strever desperate etter å oppnå Hans tilfredshet.’’


(Imam Ali sønn av Abu Talib, fred være med ham. Tatt fra Nahjul Balagha og al-Kafi)Artikler
FUNDAMENTALISME FUNDAMENTALISME

Fundamentalisme er og forblir en global fenomen som både den vestlige og den...

Kort om Islam Kort om Islam

Denne artikelen forklarer kort om viktige begreper i Islam.

Så la det skje…? Så la det skje…?

Jeg slår opp i dagens aviser, og leser om nye og fundamentale angrep på det...

Se opp for pro-israelsk propaganda! Se opp for pro-israelsk propaganda!

Du som er våken for konflikter i verden, og spesielt for den i Midtøsten,...

Livet etter døden Livet etter døden

På Dommens dag vil mennesker bli gjenoppstått i skikkelser som gjenspeiler...

Jødedom – religion og politikk Jødedom – religion og politikk

Ideologier og livssyn; er de av betydning? Kan de trenge inn i menneskene og...Midtøsten Nyheter

 
Falske Mohammed-tegningene
Muhammed-karikaturer trykkes opp på nytt

Det danske Trykkefrihedsselskabet har trykket opp den mest omstridte av...

Jyllands-Posten frifunnet

Vestre Landsret i Århus stadfestet dermed en tidligere dom i en lavere...

FRP trykker de falske tegningene av profet Mohammed (fvmh og hf)

FRP som prøver med falske forhåpninger å overbevise norske borgere at de er et...

FN fordømmer mediers framstilling av islam

I en ny resolusjon fordømmer FNs menneskerettsråd bruken av medier til å...

Dansk karikaturtegner oppfordrer til visning av anti-koranfilm

Den nederlandske høyrepopulisten Geert Wilders får nå støtte fra...

Vatikanet fordømmer trykking av Muhammed-tegninger

Den katolske kirken slutter seg til de muslimske fordømmelsene av danske...

 

 


Fax: +47 22 40 29 61 Email: info@livetsgang.no | support@livetsgang.no. Copyright 2002-2008 LIVETSGANG.NO