Startsiden  |  Om oss  | Kontakt 
  Site  
 
 
 
Startsiden > Ahlulbayt

De tolv imamene ifølge de sita sihah bøkene (De seks riktige bøkene)Det finnes mange forskjellige rettninger i Islam, de to største rettningene er Shia muslimer og Sunni muslimer. Sunni muslimene er videre delt i flere rettninger. Hvilket rettning er den riktige og som videre skal fører til profet Mohammed (fvmh) er et ansvar for alle muslimene å søke selv. Shia muslimer tror på de tolv Imamene. I denne teksten skal vi finne ut hva som ble sagt om de tolv Imamene i følge De seks riktige bøkene.

Av:
 

Abdul Malik hørte Jabir bin Sumra si: Jeg hørte Profeten (Allahs velsignelse og fred være med ham) si: Det vil være tolv ledere. Han sa noe jeg ikke hørte. Faren min sa til meg: Alle er av Quraisyh.
Kilder: Sahih Bukhari 9/101.

Abdullah bin Umar sa: Allahs sendebud, Profeten Mohammed, sa: Denne saken (lederskapet) er fremdeles i Quraisyh, selv om det bare er to igjen av dem.
Kilder: Sahih Bukhari 9/78. Sahih Muslim: 4/3.

Hasin fortalte, at Jabir bin Sumra sa: Jeg gikk inn med faren min hos Profeten (Allahs velsignelse og fred være med ham). Jeg hørte ham si: Denne verden ender ikke opp før tolv kalifer passerer forbi. Han sa noe med lav stemme. Jeg spurte faren min: Hva sa han? Han sa: Alle er av Quraisyh.
Kilder: Sahih Muslim 4/3.

Abdul Malik bin Humra fortalte at Jabir bin Sumra sa: Jeg hørte Profeten si: Folkets liv vil fortsette å være i god form, så lenge tolv menn leder dem. Profeten sa noe jeg ikke hørte. Jeg spurte faren min: Hva sa Allahs sendebud? Han sa: Alle er av Quraisyh.
Kilder: Sahih Muslim 4/3.

Samak fortalte at han hørte Jabir bin Sumra si: Profeten sa: Islam fortsetter å være i ære, så lenge det finnes tolv kalifer. Så sa han noe jeg ikke forsto. Jeg spurte faren min: Hva sa han? Han sa: Alle er av Quraisyh.
Kilder: Sahih Muslim 4/3.

Al-Sobi fortalte at Jabir bin Sumra sa: Profeten (Allahs fred og velsignelse være med ham) sa: Religionen fortsetter å være i ære, så lenge det finnes tolv kalifer. Så sa han noe jeg ikke forsto. Jeg spurte faren min: Hva sa han? Han sa: Alle er av Quraisyh.
Kilder: Sahih Muslim 4/3.

Sobi fortalte at Jabir bin Sumra sa: Jeg gikk til Allahs sendebud med faren min. Jeg hørte ham si: Denne religionen fortsetter å være i ære og sterk, så lenge det finnes tolv kalifer. Så sa han noe jeg ikke kunne begripe, fordi folk bråket. Jeg spurte faren min: Hva sa han? Han sa: Alle er av Quraisyh.
Kilder: Sahih Muslim 4/3.

Jabir bin Sad bin Abi Woqas sa: Jeg skrev til Jabir bin Sumra og ga det jeg skrev til slaven min Nafi, for at han skal levere det til Jabir bin Sumra. Jeg spurte om han kunne fortelle meg noe Allahs sendebud sa. Han skrev: Jeg hørte Allahs sendebud på fredag.. etter at al-Salmi hadde blitt steinet si: Denne religionen fortsetter å være oppreist (eksisterende), inntil dommedagen. Tolv kalifer skal lede dere. Alle er av Quraisyh. Jeg hørte han også si: En gruppe av muslimer skal åpne det hvite huset til Kasra eller Kasras familie osv.
Kilder: Sahih Muslim: 4/3.

Ibn Abi Khalid fortalte, at faren hans fortalte, at Jabir bin Sumra sa: Jeg hørte Allahs sendebud si: Denne religionen fortsetter å være oppreist, så lenge det finnes tolv kalifer. Hele ummah (den muslimske nasjonen) skal holde seg til dem. Så hørte jeg Profeten si noe, men jeg forsto ikke hva han sa. Jeg spurte faren min: Hva sa han? Han sa: Alle er av Quraisyh.
Kilder: Sunan Abu Dawod 4/104.

Ammar fortalte at Jabir bin Sumra sa: Jeg hørte Allahs sendebud si: Denne religionen fortsetter å være i ære, så lenge det finnes tolv kalifer. Så sa folk: Allahu Akbar Store Allah, og de bråket. Han sa noe jeg ikke hørte. Jeg spurte faren min: Hva sa han? Han sa: Alle er av Quraisyh.
Kilder: Sunan Abu Dawod 4/104.

Samak bin Harb fortalte at Jabir bin Sumra sa: Allahs sendebud sa: Det er tolv ledere etter meg. Så sa han noe jeg ikke forsto. Jeg spurte han som stå ved siden av meg om hva Profeten sa. Han sa: Alle er av Quraisyh. Denne hadithen er riktig.
Kilder: Sahih Tarmadi, kalifatet, side. 2333.

Abdul Malik bin Umayr fortalte at Jabir bin Sumra sa: Jeg var med faren min hos Profeten. Jeg hørte ham si: Det er tolv kalifer etter meg. Så ble stemmen hans lav. Jeg spurte faren min: Hvorfor dempet han stemmen sin? Han sa: Alle er av Bani Hashim.
Kilder: Yanabi al-Mawoda 3/104.

Ibn Masod ble spurt: Hvor mange kalifer er det av denne ummah? Han sa: Vi spurte Allahs sendebud om det. Han sa: De er tolv lik antallet (høvdinger) av Bani Israel/Israels barn.
Kilder: Al-Dar al-Manthor 3/40.

Abi Bahr fortalte at Abu Al-Jild fortalte: Denne ummah går ikke til grunne, så lenge det finnes tolv kalifer. Alle gjør hva ledelsen og sannhetens religion aksepterer.
Kilder: Fath al-Bari fi sharh al-Bukhari 14/341.
----------------------------------------------
Det er ikke noen blant muslimenes sekter, grupper og retninger andre enn sjiamuslimene som tror på tolv imamer, kalifer, ledere, som gjør hva ledelsen og sannhetens religion aksepterer.

NB! Alle de sihah sita bøkene er sunnimuslimske bøker og kilder. Sjiamuslimene har ikke tiltro på sihah sita bøkene, men likevel kommer det klart i sunnikilde bøker at etterfølgere av profeten skal være tolv Imamer.Artikler
FUNDAMENTALISME FUNDAMENTALISME

Fundamentalisme er og forblir en global fenomen som både den vestlige og den...

Kort om Islam Kort om Islam

Denne artikelen forklarer kort om viktige begreper i Islam.

Så la det skje…? Så la det skje…?

Jeg slår opp i dagens aviser, og leser om nye og fundamentale angrep på det...

Se opp for pro-israelsk propaganda! Se opp for pro-israelsk propaganda!

Du som er våken for konflikter i verden, og spesielt for den i Midtøsten,...

Livet etter døden Livet etter døden

På Dommens dag vil mennesker bli gjenoppstått i skikkelser som gjenspeiler...

Jødedom – religion og politikk Jødedom – religion og politikk

Ideologier og livssyn; er de av betydning? Kan de trenge inn i menneskene og...Midtøsten Nyheter

 
Falske Mohammed-tegningene
Muhammed-karikaturer trykkes opp på nytt

Det danske Trykkefrihedsselskabet har trykket opp den mest omstridte av...

Jyllands-Posten frifunnet

Vestre Landsret i Århus stadfestet dermed en tidligere dom i en lavere...

FRP trykker de falske tegningene av profet Mohammed (fvmh og hf)

FRP som prøver med falske forhåpninger å overbevise norske borgere at de er et...

FN fordømmer mediers framstilling av islam

I en ny resolusjon fordømmer FNs menneskerettsråd bruken av medier til å...

Dansk karikaturtegner oppfordrer til visning av anti-koranfilm

Den nederlandske høyrepopulisten Geert Wilders får nå støtte fra...

Vatikanet fordømmer trykking av Muhammed-tegninger

Den katolske kirken slutter seg til de muslimske fordømmelsene av danske...

 

 


Fax: +47 22 40 29 61 Email: info@livetsgang.no | support@livetsgang.no. Copyright 2002-2008 LIVETSGANG.NO