Startsiden  |  Om oss  | Kontakt 
  Site  
 
 
 
Startsiden > Ahlulbayt

De tolv imamene ifølge de sita sihah bøkene (De seks riktige bøkene)Det finnes mange forskjellige rettninger i Islam, de to største rettningene er Shia muslimer og Sunni muslimer. Sunni muslimene er videre delt i flere rettninger. Hvilket rettning er den riktige og som videre skal fører til profet Mohammed (fvmh) er et ansvar for alle muslimene å søke selv. Shia muslimer tror på de tolv Imamene. I denne teksten skal vi finne ut hva som ble sagt om de tolv Imamene i følge De seks riktige bøkene.

Av:
 

Abdul Malik hørte Jabir bin Sumra si: Jeg hørte Profeten (Allahs velsignelse og fred være med ham) si: Det vil være tolv ledere. Han sa noe jeg ikke hørte. Faren min sa til meg: Alle er av Quraisyh.
Kilder: Sahih Bukhari 9/101.

Abdullah bin Umar sa: Allahs sendebud, Profeten Mohammed, sa: Denne saken (lederskapet) er fremdeles i Quraisyh, selv om det bare er to igjen av dem.
Kilder: Sahih Bukhari 9/78. Sahih Muslim: 4/3.

Hasin fortalte, at Jabir bin Sumra sa: Jeg gikk inn med faren min hos Profeten (Allahs velsignelse og fred være med ham). Jeg hørte ham si: Denne verden ender ikke opp før tolv kalifer passerer forbi. Han sa noe med lav stemme. Jeg spurte faren min: Hva sa han? Han sa: Alle er av Quraisyh.
Kilder: Sahih Muslim 4/3.

Abdul Malik bin Humra fortalte at Jabir bin Sumra sa: Jeg hørte Profeten si: Folkets liv vil fortsette å være i god form, så lenge tolv menn leder dem. Profeten sa noe jeg ikke hørte. Jeg spurte faren min: Hva sa Allahs sendebud? Han sa: Alle er av Quraisyh.
Kilder: Sahih Muslim 4/3.

Samak fortalte at han hørte Jabir bin Sumra si: Profeten sa: Islam fortsetter å være i ære, så lenge det finnes tolv kalifer. Så sa han noe jeg ikke forsto. Jeg spurte faren min: Hva sa han? Han sa: Alle er av Quraisyh.
Kilder: Sahih Muslim 4/3.

Al-Sobi fortalte at Jabir bin Sumra sa: Profeten (Allahs fred og velsignelse være med ham) sa: Religionen fortsetter å være i ære, så lenge det finnes tolv kalifer. Så sa han noe jeg ikke forsto. Jeg spurte faren min: Hva sa han? Han sa: Alle er av Quraisyh.
Kilder: Sahih Muslim 4/3.

Sobi fortalte at Jabir bin Sumra sa: Jeg gikk til Allahs sendebud med faren min. Jeg hørte ham si: Denne religionen fortsetter å være i ære og sterk, så lenge det finnes tolv kalifer. Så sa han noe jeg ikke kunne begripe, fordi folk bråket. Jeg spurte faren min: Hva sa han? Han sa: Alle er av Quraisyh.
Kilder: Sahih Muslim 4/3.

Jabir bin Sad bin Abi Woqas sa: Jeg skrev til Jabir bin Sumra og ga det jeg skrev til slaven min Nafi, for at han skal levere det til Jabir bin Sumra. Jeg spurte om han kunne fortelle meg noe Allahs sendebud sa. Han skrev: Jeg hørte Allahs sendebud på fredag.. etter at al-Salmi hadde blitt steinet si: Denne religionen fortsetter å være oppreist (eksisterende), inntil dommedagen. Tolv kalifer skal lede dere. Alle er av Quraisyh. Jeg hørte han også si: En gruppe av muslimer skal åpne det hvite huset til Kasra eller Kasras familie osv.
Kilder: Sahih Muslim: 4/3.

Ibn Abi Khalid fortalte, at faren hans fortalte, at Jabir bin Sumra sa: Jeg hørte Allahs sendebud si: Denne religionen fortsetter å være oppreist, så lenge det finnes tolv kalifer. Hele ummah (den muslimske nasjonen) skal holde seg til dem. Så hørte jeg Profeten si noe, men jeg forsto ikke hva han sa. Jeg spurte faren min: Hva sa han? Han sa: Alle er av Quraisyh.
Kilder: Sunan Abu Dawod 4/104.

Ammar fortalte at Jabir bin Sumra sa: Jeg hørte Allahs sendebud si: Denne religionen fortsetter å være i ære, så lenge det finnes tolv kalifer. Så sa folk: Allahu Akbar Store Allah, og de bråket. Han sa noe jeg ikke hørte. Jeg spurte faren min: Hva sa han? Han sa: Alle er av Quraisyh.
Kilder: Sunan Abu Dawod 4/104.

Samak bin Harb fortalte at Jabir bin Sumra sa: Allahs sendebud sa: Det er tolv ledere etter meg. Så sa han noe jeg ikke forsto. Jeg spurte han som stå ved siden av meg om hva Profeten sa. Han sa: Alle er av Quraisyh. Denne hadithen er riktig.
Kilder: Sahih Tarmadi, kalifatet, side. 2333.

Abdul Malik bin Umayr fortalte at Jabir bin Sumra sa: Jeg var med faren min hos Profeten. Jeg hørte ham si: Det er tolv kalifer etter meg. Så ble stemmen hans lav. Jeg spurte faren min: Hvorfor dempet han stemmen sin? Han sa: Alle er av Bani Hashim.
Kilder: Yanabi al-Mawoda 3/104.

Ibn Masod ble spurt: Hvor mange kalifer er det av denne ummah? Han sa: Vi spurte Allahs sendebud om det. Han sa: De er tolv lik antallet (høvdinger) av Bani Israel/Israels barn.
Kilder: Al-Dar al-Manthor 3/40.

Abi Bahr fortalte at Abu Al-Jild fortalte: Denne ummah går ikke til grunne, så lenge det finnes tolv kalifer. Alle gjør hva ledelsen og sannhetens religion aksepterer.
Kilder: Fath al-Bari fi sharh al-Bukhari 14/341.
----------------------------------------------
Det er ikke noen blant muslimenes sekter, grupper og retninger andre enn sjiamuslimene som tror på tolv imamer, kalifer, ledere, som gjør hva ledelsen og sannhetens religion aksepterer.

NB! Alle de sihah sita bøkene er sunnimuslimske bøker og kilder. Sjiamuslimene har ikke tiltro på sihah sita bøkene, men likevel kommer det klart i sunnikilde bøker at etterfølgere av profeten skal være tolv Imamer.Artikler
FUNDAMENTALISME FUNDAMENTALISME

Fundamentalisme er og forblir en global fenomen som både den vestlige og den...

Kort om Islam Kort om Islam

Denne artikelen forklarer kort om viktige begreper i Islam.

Så la det skje…? Så la det skje…?

Jeg slår opp i dagens aviser, og leser om nye og fundamentale angrep på det...

Se opp for pro-israelsk propaganda! Se opp for pro-israelsk propaganda!

Du som er våken for konflikter i verden, og spesielt for den i Midtøsten,...

Livet etter døden Livet etter døden

På Dommens dag vil mennesker bli gjenoppstått i skikkelser som gjenspeiler...

Jødedom – religion og politikk Jødedom – religion og politikk

Ideologier og livssyn; er de av betydning? Kan de trenge inn i menneskene og...Midtøsten Nyheter
Norske advokater anmelder Israel Norske advokater anmelder Israel

En gruppe norske advokater har anmeldt Israels angrep på Gaza i vinter og krever at de anmeldte personene blir pågrepet dersom de kommer til Norge.

Lieberman mistenkt for korrupsjon Lieberman mistenkt for korrupsjon

Den nye israelske utanriksministeren Avigdor Lieberman vart avhøyrt av politiet i sju timar i dag, mistenkt for korrupsjon og kvitvasking av pengar.

FN: - Israel brukte elleveåring som levende skjold FN: - Israel brukte elleveåring som levende skjold

Israelske soldater brukte en palestinsk elleveåring som levende skjold under krigen på Gazastripen, slår en gruppe FN-eksperter fast.

Israel nekter palestiner å reise for å hente pris Israel nekter palestiner å reise for å hente pris

Israels høyesterett nekter å la en palestinsk menneskerettsaktivist reise til Amsterdam for å motta en pris.

Anklager Fatah-folk for å sabotere forhandlingene Anklager Fatah-folk for å sabotere forhandlingene

Palestinske tjenestemenn som står i ledtog med USA, saboterer forhandlingene om en palestinsk samlingsregjering, hevder Hamas-topp.

- Israel skjøt mot skip med nødhjelp - Israel skjøt mot skip med nødhjelp

Journalister og aktivister sier israelske marinefartøyer har skutt mot et lasteskip som er på vei fra Libanon med nødhjelp til Gaza. Israel vil verken bekrefte eller benekte meldingen.

Valget i Israel er basert på hvem som har drept mest Valget i Israel er basert på hvem som har drept mest

Det ytterliggående høyrepartiet Yisrael Beiteinu fosser fram i Israel, en uke foran valget på ny nasjonalforsamling.

Erdogan hyllet som helt i hjemlandet Erdogan hyllet som helt i hjemlandet

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan ble tatt imot som en helt og hyllet av tusenvis av landsmenn da han i morgentimene fredag kom hjem fra et stormfullt møte i Davos.

«Nå må Israel betale. Juridisk og økonomisk» «Nå må Israel betale. Juridisk og økonomisk»

Israelerne har «skutt spurv med store bomber», raser generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Petter Eide.

Haaretz skriver at krigen i Gaza har vært en total fiasko for Israel Haaretz skriver at krigen i Gaza har vært en total fiasko for Israel

Den voldsomme oppmerksomheten for president Obamas innsettelse har så vidt lagt seg og verdens aviser kan gå tilbake til å skrive om andre viktige saker. Israel har gjennomført tilbaketrekningen av...


 
Falske Mohammed-tegningene
Muhammed-karikaturer trykkes opp på nytt

Det danske Trykkefrihedsselskabet har trykket opp den mest omstridte av...

Jyllands-Posten frifunnet

Vestre Landsret i Århus stadfestet dermed en tidligere dom i en lavere...

FRP trykker de falske tegningene av profet Mohammed (fvmh og hf)

FRP som prøver med falske forhåpninger å overbevise norske borgere at de er et...

FN fordømmer mediers framstilling av islam

I en ny resolusjon fordømmer FNs menneskerettsråd bruken av medier til å...

Dansk karikaturtegner oppfordrer til visning av anti-koranfilm

Den nederlandske høyrepopulisten Geert Wilders får nå støtte fra...

Vatikanet fordømmer trykking av Muhammed-tegninger

Den katolske kirken slutter seg til de muslimske fordømmelsene av danske...

 

 


Fax: +47 22 40 29 61 Email: info@livetsgang.no | support@livetsgang.no. Copyright 2002-2008 LIVETSGANG.NO