Startsiden  |  Om oss  | Kontakt 
  Site  
 
 
 
Startsiden > Ahlulbayt

Profeten av islam sett fra fremstående vestlige tenkereDet er uheldig at den Kristelig Vest i stedet for oppriktig å prøve å forstå den fenomenale suksessen av islam, har istedenfor betraktet det som en konkurrentreligion. Gjennom hundre av år har felttogene oppnådd mye kraft og samlet kjempestor mengde falsk litteratur som er ment for å danne negativt bildet av islam.

Av:
 
Edward Gibbon

Sannheten trenger egentlig ikke advokater eller annen form for forsvar. Men den lange propaganda som har eksistert mot islam i vesten har skapt stor forvirring selv i sinnene av de frie tenkere. Men islam har nå begynt å blomstre så raskt at det vil gjennom kort tid dekke all det falske negative bildet som har i første omgang blitt opprettet mot islam.

Nedenfor følger noen observasjoner av profeten av Islam fra godt anerkjente ikke-muslimske vestlige tenkere fra den moderne tid, som vi også håper vil bidra mer i framtiden til å innlede en objektiv evaluering av religionen islam:

”Om storhet av formål, liten størrelse av mening, forbløffingsresultater er det tre kriterier av menneskelig geni, som tør å sammenlikne noe stor mann i moderne historie med Mohammed? Den mest berømte man som har skapt armer, lover og riker bare. De grunnlag, om noen som helst i det hele tatt, ikke mer enn lystens krefter som ofte smuldret før deres øyne. Denne mannen flyttet ikke bare hærer, lovgivninger, riker og folk, men millioner av menn i en-tredje av den da bebodde verden. Og mer enn det, han flyttet altrene, gudene, religionene, idene, troene og sjeler til hans side for å skape seier. Hans ambisjon som helt viet til en ide der ingen trengte å streve etter en rike, hans uendelige bønner, hans mystiske samtaler med Gud og ikke minst hans triumf etter hans død. Hans tanker og fortellinger om hva Gud er, og hva Gud ikke er. Han erobret sjeler til menneskene og var høy elsket av alle, det er Mohammed. V spør er det noe mann der ute som er større enn ham?”

Lamartine "Historia de la turquie", Paris 1854. Vol. II. pp.276-7

”Han var keiser og pave i en; men han var pave uten pavens pretensjoner, keiser uten legionene av keiser: uten en stående hær, uten en bodygard, uten et palass, uten en fast inntekt; om noensinne noe mann har retten til å si at han regjerte ved den guddommelige rett, det var Mohammed, for han hadde all den kraften uten dets instrumenter og uten dets støtter. ”
Basworth Smith "Mohammad and Mohammadanism". London 1874, p. 92

”Min valg av Mohammad lede listen av verdenens mest innflytelsesrik personer overrasker noe lesere og er betvilt av andre, men han var den eneste mannen i historien som var høyest vellykket på begge den siden, den religiøse og den verdslige.”
Michael H. Hart "The 100: A Ranking of the Most Influential Person in History", New York: Hare Publishing Company, Inc., 1987. p. 33.

”Mohammed skjelnet av skjønnheten av hans person, en ytre presang som sjelden forakter, unntar ved de til som om nekter. Folket applauderte hans kommanderende tilstedeværelse, hans majestetisk aspekt, hans gjennomborende øye, hans nådige smil, hans vakre skjegg, hans ansikt som beskrev hver sensasjon av hans rene sjel, og tankene som tvunget hvert uttrykk. Hans enorme høflighet, han respekterte oppmerksomhet til den rike, han respekterte oppmerksomhet til den fattige, hans fantastiske og hurtige avgjørelser. Hans overlegne geni.”
Edward Gibbon "Decline and Fall of the Roman Empire."


“Hans enkle eleganse, gitt et imponerende uttrykk som så er dempet av søthet. Han bestod av enorm kjærlighet og var geni som var full av kunnskap. Han passet og tok vare på de fattige, foreldreløse og hjemløse. Selv om han var Herre av hele Arabia, var han enkel menneske som pusset opp sin egen sko og sydde opp egne klær. Når han pleide å reise, delta han sin mat alltid med de som holdt hans følge.”
John Davenport "An Apology for Mohammed and the Koran." London 1869


Artikler
FUNDAMENTALISME FUNDAMENTALISME

Fundamentalisme er og forblir en global fenomen som både den vestlige og den...

Kort om Islam Kort om Islam

Denne artikelen forklarer kort om viktige begreper i Islam.

Så la det skje…? Så la det skje…?

Jeg slår opp i dagens aviser, og leser om nye og fundamentale angrep på det...

Se opp for pro-israelsk propaganda! Se opp for pro-israelsk propaganda!

Du som er våken for konflikter i verden, og spesielt for den i Midtøsten,...

Livet etter døden Livet etter døden

På Dommens dag vil mennesker bli gjenoppstått i skikkelser som gjenspeiler...

Jødedom – religion og politikk Jødedom – religion og politikk

Ideologier og livssyn; er de av betydning? Kan de trenge inn i menneskene og...Midtøsten Nyheter

 
Falske Mohammed-tegningene
Muhammed-karikaturer trykkes opp på nytt

Det danske Trykkefrihedsselskabet har trykket opp den mest omstridte av...

Jyllands-Posten frifunnet

Vestre Landsret i Århus stadfestet dermed en tidligere dom i en lavere...

FRP trykker de falske tegningene av profet Mohammed (fvmh og hf)

FRP som prøver med falske forhåpninger å overbevise norske borgere at de er et...

FN fordømmer mediers framstilling av islam

I en ny resolusjon fordømmer FNs menneskerettsråd bruken av medier til å...

Dansk karikaturtegner oppfordrer til visning av anti-koranfilm

Den nederlandske høyrepopulisten Geert Wilders får nå støtte fra...

Vatikanet fordømmer trykking av Muhammed-tegninger

Den katolske kirken slutter seg til de muslimske fordømmelsene av danske...

 

 


Fax: +47 22 40 29 61 Email: info@livetsgang.no | support@livetsgang.no. Copyright 2002-2008 LIVETSGANG.NO