Startsiden  |  Om oss  | Kontakt 
  Site  
 
 
 
Startsiden > Ahlulbayt

Ni hadither (beretninger) fra al-Kafi boken, skrevet av al-Kulayni, om Profeten Mohammed (saaw)Denne artikkelen beskriver gjennom populære kilder i islamske bøker, hvor høyt elsket profet Mohammed og hans familie var av Gud. Den beskriver også hvordan Gud skapte profet Mohammed og hans familie.

Av:
 
Bildet viser mosken til profet Mohammed (saaw) i byen Medina.

Al-Husayn ibn Abdallah sa følgende: Jeg spurte Abu Abdillah (det vil si Imam Jaffar al-Sadik): ”Var Allahs sendebud, Profeten Mohammed, mesteren av Adams barn? ”Imamen sa: ”Ved Allah, han var mesteren til alt som Allah hadde skapt. Allah har ikke skapt en skapning bedre enn Mohammed.”

Kilder: al-Kafi boken, skrevet av al-Kulayni, H, Ch.111, h 1.

Amir al-Mominin Imam Ali har sagt: ”Allah har ikke skapt en skapning bedre enn Mohammed.

Kilder: h, ch. 111, h 2.

Abu Abdillah, Imam Sadik, sa: Allah, Den helligste, den høyeste, har sagt: ”Å Mohammed, jeg har skapt deg og Ali av et lys, en ånd uten kropp, før jeg hadde skapt min himmel, min jord, min trone og mitt hav. Du fortsettet å takke meg og snakket om min makt. Så samlet jeg åndene av begge dere og skapte dere av en ånd. Ånden fortsettet å snakke om min makt, min hellighet og takket meg. Jeg delte (åndene) til to og to, så de ble fire: En ga jeg til Mohammed, en til Ali, Al-Hassan og al-Hussein fikk to av dem.'' Så skapte Allah Fatima fra ånden som ble skapt først uten en kropp. Så tørket han oss med hans høyre hånd så lyset hans nådde alle oss.”

Kilder: al-Kafi boken,H, Ch. 111, h 3

Abu Hamza sa følgende: Jeg hørte Abu Jaffar, Imam Bakir, si: ”Allah, den høyeste, åpenbarte til Mohammed: Å Mohammed Jeg skapte deg. Du eksisterte ikke. Jeg blåste i deg min Ånd. Det var en ære som jeg æret deg med da jeg gjorde alle skapninger forpliktet til å lyde deg. Den som adlyder deg har adlydt meg og den som ikke adlyder deg har ikke adlydt meg. Jeg har også gjort det obligatorisk å adlyde Ali og hans etterkommere, som jeg har utvalgt for meg selv.”

Kilder: H, Ch. 111, h 4

Mohammed ibn Sinan har sagt følgende: ”Engang var jeg hos Abu Jaffar, den andre, Imam Jawad, og jeg nevnte forskjellen blant sjiamuslimene. Imamen sa: Å Mohammed, Allah, Den helligste, den høyeste, er alene den evigvarende. Han skapte Mohammed, Ali og Fatima. De var der for en tusen Dahr (en periode) siden. Så skapte han alle andre ting. Han gjorde dem vitner overfor skapelsen av alle andre ting, og gjorde (alle skapninger) forpliktet til å lyde dem og ga dem kontroll over affærene til skapelsen. De kan gjøre lovlig hva de vil, og gjøre ulovlig hva de vil, men de vil aldri gjøre noe annet enn det Allah, Den Helligste, Den høyeste, ville gjort.”

Så fortsettet ham: ”Å Mohammed, dette er en religion hvis det ble gått over grensene dens vil det føre det til ekstremisme og om den ble ignorert vil det være fornedrelse og disse som vil holde seg til den ordentlig vil ha det passende. Så begrip det, å Mohammed.”

Kilder: H, Ch. 111, h 5

Abu Abdillah har sagt følgende: Noen mennesker fra Qurasyh spurte Allahs sendebud:”Du er den siste av alle profeter, hvordan ble du da mer utmerket enn alle profeter?” Allahs sendebud sa: ”Jeg var den første som trodde på Herren min, og den første som svarte Allah da han sluttet pakt med profetene og sa: ”Er jeg ikke Herren deres? ”Alle svarte: ”Ja. Du er Herren vår. ”Jeg var profeten som sa: ”Ja. Du er Herren vår! ”Jeg var den første som bekjente at Allah er Herren.”

Kilder: H, ch. 111, h 6

Al-Mufaddal har sagt følgende: Jeg spurte Abu Abdillah: ”Hvordan var dere da dere var under skyggen?” Imamen sa: ”Å Mufaddal, vi var i Herrens nærvær og det var ikke noe annet i den grønne skyggen. Vi snakket om Hans ære, Hellighet, takket Ham som en Herre og snakket om Hans majestet. Det var ikke noen engler, i nærheten av Herre, og heller ikke en som har ånd andre enn oss. Vi var i Hans nærvær inntil han bestemte å skape alle ting. Så skapte han hva enn han ville, engler og alle andre ting. Så ble kunnskapen om dette gitt til oss.”

Kilder: H, Ch. 111, h 7

Sinan ibn Turayf sa følgende: Jeg hørte Abu Abdillah si: ”Vi er den første familien hvis navn Allah har opphøyet. Da han skapte himlene og jorden oppfordret han en roper til å rope: ”Jeg vitner at det ikke er noen herre ved siden av Allah, tre ganger. Jeg vitner at Mohammed er Allahs sendebud, tre ganger. Jeg vitner at Ali er Amir al-Muminin, de troendes leder, i sannhet, tre ganger.”

Kilder: H, Ch. 111, h 8.

Abu Abdillah sa følgende: ”Allah var da ingen var. Han har skapt var og plassen og skapt lyset fra lysene som lyset opp alt. Han gjorde slik at det strømmet (lys fra lysene) fra Hans eget lys som lyset alt lyset. Det var lyset han skapte av Mohammed og Ali. Begge var de første to lysene som fortsettet å lyse, fordi ingenting hadde kommet før dem. De fortsettet å strømme ut fra de rene og de rensete igjennom rene generasjoner, inntil de skilte seg fra hverandre i to rene personer: Abdullah og Abu Talib.”

Kilder: H, Ch. 111, h 9.


Artikler
FUNDAMENTALISME FUNDAMENTALISME

Fundamentalisme er og forblir en global fenomen som både den vestlige og den...

Kort om Islam Kort om Islam

Denne artikelen forklarer kort om viktige begreper i Islam.

Så la det skje…? Så la det skje…?

Jeg slår opp i dagens aviser, og leser om nye og fundamentale angrep på det...

Se opp for pro-israelsk propaganda! Se opp for pro-israelsk propaganda!

Du som er våken for konflikter i verden, og spesielt for den i Midtøsten,...

Livet etter døden Livet etter døden

På Dommens dag vil mennesker bli gjenoppstått i skikkelser som gjenspeiler...

Jødedom – religion og politikk Jødedom – religion og politikk

Ideologier og livssyn; er de av betydning? Kan de trenge inn i menneskene og...Midtøsten Nyheter
Norske advokater anmelder Israel Norske advokater anmelder Israel

En gruppe norske advokater har anmeldt Israels angrep på Gaza i vinter og krever at de anmeldte personene blir pågrepet dersom de kommer til Norge.

Lieberman mistenkt for korrupsjon Lieberman mistenkt for korrupsjon

Den nye israelske utanriksministeren Avigdor Lieberman vart avhøyrt av politiet i sju timar i dag, mistenkt for korrupsjon og kvitvasking av pengar.

FN: - Israel brukte elleveåring som levende skjold FN: - Israel brukte elleveåring som levende skjold

Israelske soldater brukte en palestinsk elleveåring som levende skjold under krigen på Gazastripen, slår en gruppe FN-eksperter fast.

Israel nekter palestiner å reise for å hente pris Israel nekter palestiner å reise for å hente pris

Israels høyesterett nekter å la en palestinsk menneskerettsaktivist reise til Amsterdam for å motta en pris.

Anklager Fatah-folk for å sabotere forhandlingene Anklager Fatah-folk for å sabotere forhandlingene

Palestinske tjenestemenn som står i ledtog med USA, saboterer forhandlingene om en palestinsk samlingsregjering, hevder Hamas-topp.

- Israel skjøt mot skip med nødhjelp - Israel skjøt mot skip med nødhjelp

Journalister og aktivister sier israelske marinefartøyer har skutt mot et lasteskip som er på vei fra Libanon med nødhjelp til Gaza. Israel vil verken bekrefte eller benekte meldingen.

Valget i Israel er basert på hvem som har drept mest Valget i Israel er basert på hvem som har drept mest

Det ytterliggående høyrepartiet Yisrael Beiteinu fosser fram i Israel, en uke foran valget på ny nasjonalforsamling.

Erdogan hyllet som helt i hjemlandet Erdogan hyllet som helt i hjemlandet

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan ble tatt imot som en helt og hyllet av tusenvis av landsmenn da han i morgentimene fredag kom hjem fra et stormfullt møte i Davos.

«Nå må Israel betale. Juridisk og økonomisk» «Nå må Israel betale. Juridisk og økonomisk»

Israelerne har «skutt spurv med store bomber», raser generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Petter Eide.

Haaretz skriver at krigen i Gaza har vært en total fiasko for Israel Haaretz skriver at krigen i Gaza har vært en total fiasko for Israel

Den voldsomme oppmerksomheten for president Obamas innsettelse har så vidt lagt seg og verdens aviser kan gå tilbake til å skrive om andre viktige saker. Israel har gjennomført tilbaketrekningen av...


 
Falske Mohammed-tegningene
Muhammed-karikaturer trykkes opp på nytt

Det danske Trykkefrihedsselskabet har trykket opp den mest omstridte av...

Jyllands-Posten frifunnet

Vestre Landsret i Århus stadfestet dermed en tidligere dom i en lavere...

FRP trykker de falske tegningene av profet Mohammed (fvmh og hf)

FRP som prøver med falske forhåpninger å overbevise norske borgere at de er et...

FN fordømmer mediers framstilling av islam

I en ny resolusjon fordømmer FNs menneskerettsråd bruken av medier til å...

Dansk karikaturtegner oppfordrer til visning av anti-koranfilm

Den nederlandske høyrepopulisten Geert Wilders får nå støtte fra...

Vatikanet fordømmer trykking av Muhammed-tegninger

Den katolske kirken slutter seg til de muslimske fordømmelsene av danske...

 

 


Fax: +47 22 40 29 61 Email: info@livetsgang.no | support@livetsgang.no. Copyright 2002-2008 LIVETSGANG.NO